fa hangszer

A fajáték élő élménnyel ajándékozza meg gyermekeinket

A fa játék alapanyaga egy élő anyag, amely műanyag társaival ellentétben a természetet varázsolja a gyerekszobába. A fából készült játékok sokkal melegebb hatásúak és van illatuk. Építőkocka, babaszoba és még bolt is készíthető belőle. A fa mintázata és struktúrája egyediséget ad az abból készült játékoknak. Akinek van némi kézügyessége az maga is elkészítheti, de az áruházak polcain is számtalan formában elérhetőek. Nézzünk meg egy párat.

Natúr fa játékok közül választhatunk lányoknak szövőkeretet, ruhaszárítót, betű gyöngyfűzőt is. Fiúkra pedig várnak a hintalovak, a lovagi kardok, az építőkockák. Választhatunk kimondottan fejlesztő játékokat is, ilyen a fűzős lap, amely a gyermek kezének finom motorikus mozgását készíti elő, amely később az írásnál fog fontos szerepet betölteni.  Gyermekünk zenei készségét, ritmusérzékét fejleszthetjük fa hangszerekkel, kereplővel, vagy egy csörgő dobbal is. Esetleg dönthetünk a xilofon mellett is. Az építőkockák betűvel és számmal is elérhetőek, így mind a számok mind a betűk világába bevezetik a kicsiket. Ha a kertbe szeretnénk fajátékot, akkor egy nagyszerű lovacskás fahinta, egy kötéllétra is számításba jöhet.

Minél több fajátékot veszünk gyermekünknek, annál hamarabb kialakul a természetszeretete, amely később az egészséges életmód felé is terelgeti őt. Gondoljuk át, hogy a mai divatnak hódolunk-e be vagy a természet felé fordulunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.