estrich

Estrich betonnal a sima aljzatért

Házunk építése, felújítása vagy újjáépítése során előbb vagy utóbb felmerül az aljzat készítésének kérdésköre és problematikája, mely legegyszerűbben estrich betonozással oldható meg. Az estrich beton egy viszonylag vékony 2 és 10 cm közötti betonréteget jelent, melyet géppel állítanak elő, és olyan speciális anyagokból áll össze, melyek segítik az egyenletes terülést és a gyors száradást. Ezek a tulajdonságok igen praktikussá teszik az alkalmazását, nem véletlen, hogy rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert.

A gyors száradást követően, egy-két héten belül, megkezdhető a hidegburkolás, vagy bármilyen más melegburkolat (hajópadló, laminált padló, parketta, padlószőnyeg, stb.) alkalmazása is. Segítségével tehát egyben végezhető el az aljzatbetonozás, mely minden háznál elengedhetetlen és az aljzatkiegyenlítés munkafázisa, vagyis két ok miatt is előnyös: estrich betonozással kiküszöbölhető egy munkafolyamat, ezzel pedig anyagilag is jobban járunk, pénzt takaríthatunk meg.

Széles körűen alkalmazható, hiszen családi házaknál, közintézményeknél, irodákban, nehezen hozzáférhető helyeken is gyorsan és pontosan alkalmazható.

Technológiáját tekintve az alaposan összekevert beton tömlők segítségével kerül be az adott helyiségbe, terítése is a tömlő segítségével történik, így nincs szükség talicskázásra, a gondosan összekevert beton pedig nem igényli az utólagos gondozást, például nem szükséges a száradási idő alatt locsolgatni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.