waiting for a baby

Lehet, hogy várandós? Ezek a jelei!

Aki ismeri teste működését, annak a legkisebb változás is gyanús lehet. A várandósság tényét néhány egyszerű jelből még azelőtt megállapíthatjuk, hogy orvoshoz fordulnánk, aki minden kétséget kizáróan meg tudja állapítani, jön-e a baba vagy sem.

A terhesség jelei között vannak egyértelműek és olyanok is, amelyek jelentkezésekor nem egyértelműen a terhességre gondolunk. A legegyértelműbb jel, ha elmarad a menstruációnk, de egy kimaradt vagy késő menstruáció másra is utalhat. Leggyakrabban mégis ez a terhesség első jele. Ha késik a menstruáció, akkor érdemes megcsinálni egy terhességi tesztet, melyből nagy valószínűséggel kiderül: áldott állapotba kerültünk vagy sem. A késés utalhat betegségre vagy fertőzésre is, erre különösen akkor gyanakodhatunk, ha a peteérés idején nem voltunk együtt a párunkkal.

Terhesség esetén a mellek állapota is megváltozik, érzékenyebbé válik, van, akinek puhább, míg másoknak sokkal feszesebbek lesznek a mellei. Terhesség alatt a mellbimbó színe is megváltozik: sokkal sötétebb lesz.

Sokaknak a terhességük igen korai szakaszában jelentkezik a reggeli rosszullét, hányinger vagy hányás, míg mások ezek nélkül a kellemetlen tünetek nélkül vészelik át ezt az időszakot. Többen panaszkodnak kimerültségre, aluszékonyságra, míg másoknál hullámzó hangulatingadozás figyelhető meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.