szandál

Szülői dilemma: milyen a jó gyerek szandál?

Egy jó gyerek szandál kiválasztása mindig nehéz feladat elé állítja a szülőket, ha jön a tavaszi, nyári időszak. Nem könnyű ugyanis olyan szandált vásárolni, amely egyszerre kényelmes a gyermeknek és megnyugtató a szülőnek. A gyerek lában deformitása már egészen kisgyermekkorban jelentkezhet, ilyenkor tanácstalan a szülő, mivel tesz jót a gyermeknek. Ha eltérést tapasztalunk vagy úgy véljük, a kicsi lába nem megfelelően fejlődik, érdemes lehet egy ortopéd orvossal konzultálni, ő mit tanácsol.

Természetesen az orvosok sincsenek mindig egy hullámhosszon, hallottunk már eltérő véleményeket és kezelési módokat ugyanarról a lábról többféleképpen is, így nehéz a szülőnek kiigazodnia. Ha nincs nagyobb gond a gyermek lábával, és úgy gondoljuk, megfelelően fejlődik, a következőkre figyeljünk a gyerek szandál vásárlásakor:

Az első és legfontosabb szempont, hogy a szandálban jól feküdjön a gyermek lába, a pántok jó helyen rögzítsék a bokát, így megfelelő tartást nyújtsanak a kicsi lábának. A talp ruganyos és könnyű legyen, ne terheljük a kicsik lábát feleslegesen merev talpú nyári szandálokkal! Nem biztos, hogy a márkás szandálok a legjobbak, éppúgy megfelelő lehet a márka nélküli, kevésbé reklámozott termék is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.